ŠVENK S KROVA

Cijeli dio grada je srušen. Tvornice, bolnice, škole, zgrade. Zanimljivo je da je opsada Donjecka svakako najduža moderna opsada jednog velikog grada u svijetu o kojoj u tzv. medijima nema ni riječi. Donjeck je bio grad od 900,000 ljudi, ali je spojen S Makivkom od 350,000, a metropolitanska regija ima dva miljuna stanovnika. Ogroman nekad bogati industrijski grad. Veći o nekih europskih država. A opet mukajet. Terorističko bombardiranje civilnih ciljeva. Nema struje, vode, transporta. Jako puno žena upravlja vozilima javnog transporta. Rat.

POGLED S KROVA susjedne zgrade

Plinske i ine instalacije

Ne znam da li ste primijetili, ali u SOvjetskom Savezu i državama sljednicama sve plinske i ine instalacije su nadzemne što daje jedan vrlo specifičan i jedinstven pečat urbanim sovjetskim krajobrazima. Kratki švenk.

Ovo je neka greška, neke ruševine, ali nek ostane.

Evo i još jedna scena srušenog kvarta pride. Ali Rusija je jučer napala Ukrajinu. To što mi ništa ni o čemu ne znamo znači da smo u pravu i da se stvarnost mora prilagoditi našem neznanju. Tako razmišlja prosječan građanin čija su glavne ideologije narcizam i konzumerizam.

Odgovori

%d